Biografie

Volg ons ook op Facebook

Bio

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (toetsen, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums. Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.

Vijf albums en de nodige awards heeft de band inmiddels op zijn naam staan. In 2011 werden The Veldman Brothers onderscheiden met de Dutch Blues Foundation Award voor beste band. Het album Livin' by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties. Niet voor niets is The Veldman Brothers één van de meest spelende bluesbands. In Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk.
Dat is 'Blues & Roots - Straight from the Heart'. Dat zijn The Veldman Brothers!

YouTube Vids
Vids on the Web!  
Veronica Countdown Cafe 19-02-... Vids on the Web!
Discography

Livin’ by the day have advanced to the final round of the 2015 Best Self-Produced CD Competition.
Blues Foundation – Memphis – USA!
Top 5 of 74!

--------------------------

>>Click here for Audio page!<<

--------------------------

- Livin´by the day - 2014 -
- Bringin' it to you live - 2012 -
- Spreadin' Around - 2011 -
- 5th anniversary Tour 2009 -
- Home - 2007 -

Next gig:

20-05-2016

Patronaat
Haarlem

22-05-2016

Cafe Buckshot
Groningen

28-05-2016
AFGELAST!
Bolwerk
Sneek

20-05-2016

Zaal Overberg
Sint MichielsgestelKlik "TOUR' voor alle data!
   

Bandleden & Instrumentarium

 •  
  Gerrit Veldman

  Lead vocals & Guitars

 •  
  Bennie Veldman

  Lead Vocals, Bluesharp & Organ & Keys

 •  
  Han Neijenhuis

  Drums

 •  
  Fred van der Wende

  Bass & Upright bass