Optreden Veldman Brothers nu al legendarisch – LSA Music Aalten

Posted by Bennie Veldman on januari 11, 2016 Nieuws | | No comments

 

Optreden Veldman Brothers nu al legendarisch

Na de toost op het nieuwe muziekjaar met een glas prosecco kregen de bezoekers van het LSAMusic Nieuwjaarsconcert een optreden voorgeschoteld dat nu al bijna legendarisch lijkt te worden. Althans: dat bleek uit de reacties van de bezoekers in een weer stampvol Schiller, waaronder ook veel gasten uit Twente en Bocholt en omgeving. Muziek blijkt ook nu weer muziek gelukkig grenzenloos.
Het was druk, erg druk en zelf hoorde en zag ik dus alleen maar een paar nummers van de toegift. Een toegift die al spontaan begon. Het publiek kreeg geen kans er om te vragen. De Veldman broers, ondersteund door drummer Han Nijenhuis en bassist Fred van der Wende hadden er zin in vanmiddag. En zo genoot het publiek volop van een toetje van ruim 30 minuten met daarin op speciaal verzoek van oud-Aaltenaar Richard Jongetjes “ Who Knows” van Jimi Hendrix en een loepzuivere cover van Little Wing, bekend van ook Hendrix en Eric Clapton tot slot. En dat na een show waarin de band zijn absolute vakmanschap toonde. Maar wat hen een echte ‘topband’ maakt is hun gedrevenheid en het zichtbare plezier in het musiceren. Dan slaat er een vonk over naar het publiek en dat was bijna voelbaar deze middag.
Voor het eerst was er ook een LSA concert met de nieuwe podiumverlichting door de “moving heads’, mogelijk dankzij de ondersteuning van de Gemeente Aalten middels het Naoberfonds. Fraai neergezet en bediend door Jimme van Dijk en zijn vader.
Het was een genoegen om na afloop bij de uitgang te staan en alle enthousiaste reacties te horen. Om raadslid Gerrit Migchelbrink te citeren: “Wat een gaaf optreden van een geweldige bluesband. Had veel over ze gehoord maar nog nooit live gezien. Zaal plat met zeker 4 toegiften, ze hadden er echt zin in. Naderhand met twee bandleden gepraat, vonden het zelf ook geweldig en willen graag terug komen”.
En daar heb ik verder niets aan toe te voegen
Tonny te Loo

Bron: LSA Music – Tonny te Loo

https://www.facebook.com/LSAmusic.aalten

1513311_206273426224763_728501439_n