Reviews about our Live Shows

Blues Tells A Story @ New Blues Festival – De Bonte Wever, Assen

Inmiddels is het alweer half twaalf geworden en snellen we ons naar The Veldman Brothers die het podium in de caféstraat van De Bonte Wever bemannen. Weer word ik overvallen door het fantastisch, on-Nederlandse stemgeluid van gitarist/frontman/zanger Gerrit Veldman, wàt een stem heeft die kerel toch!
The Veldman Brothers
De band speelt natuurlijk stukken van het jongste album Refuel maar ook Jimi Hendrix’ ‘Stone Free’ staat op de set-list. Gerrit geheerst het pedaal-werk als geen ander. Broer Bennie Veldman op toetsen/blues-harp en vocals is volgens Gerrit ‘de Mojo man’ die een snerphetende harmonica partij blaast.
The Veldman Brothers
Maar de gebroeders Veldman zijn zonder de ritme broeders Han Neijenhuis op de drumms en Fred van der Wende op de bass achter hen natuurlijk geen band waar we in Nederland niet om heen kunnen. Ook de ritme-sectie voegt toe, de passie van de zichtbaar genietende, goedlachse Nijenhuis maar ook zeker de bass techniek van Fred van der Wende zijn heel erg lekker om naar te luisteren.
The Veldman BrothersSoulman Bennie Veldman schittert op de Hammond maar kan ook zijn muzikale ei kwijt in ‘Boogie Up’ waarbij hij de toehoorders verrast met een puike blues-harp partij. Als Gerrit Veldman het muzikale stokje van broer Bennie overneemt waart mede door zijn passievolle, trance-achtige gitaarspel én de programmeur van het New Blues Festival Assen de geest van R.L. Burnside door de caféstraat.
The Veldman Brothers een band die we écht té weinig in de Randstad zien. Ik ben na mijn eerste kennismaking afgelopen maart j.l. in Schiedam in de ban van The Veldman Brothers en ik vermeld het nog maar een keer. Gerrit Veldman is het Nederlandse liefdeskind van Tab Benoit en Mike Zito.
The Veldman BrothersEn Bennie? Bennie heeft een zwarte soul in een blank lichaam, zijn stem is klinkklare soul die je in je hart raakt. The Veldman Brothers een band die met gemak het grote podium had aangekund.
Bron: http://www.thebluesalone.nl/2017/10/16/23430/


The Veldman Brothers – Konzertbericht, 30.08.2017, Café Bar De Comm,

Groesbeek (NL)

 

blues-moose-logoDie niederländische Band The Veldman Brothers ist mit Preisen reichlich dekoriert. Von The Dutch Blues Foundation wurde Gerrit Veldman in der Vergangenheit als bester Gitarrist und Sänger geehrt. Sein Bruder Bennie bekam Anerkennung in den Kategorien Keyboarder sowie Harp-Spieler. 2011 wurde der Gruppe ein Award verliehen und das Album “Refuel” stand bei der Preisverleihung 2016 ganz oben. Weitere Auszeichnungen und Nominierungen gibt es noch reichlich.
Die beiden Namensgeber der Formation The Veldman Brothers wurden bereits genannt. Das Quartett komplettieren Bassist Fred van der Wendeund Han Neijenhuis am Schlagzeug. Bezüglich der Tonträger der Gruppe hat man die Wahl zwischen einigen Platten, die veröffentlicht wurden. 2007 erschien “Home”, gefolgt von “Spreadin’ Around” (2011). 2012 kam das Live-Dokument “Bringin’ It To You Live” auf den Markt. “Livin’ By The Day” (2014) ist der “Refuel”-Vorgänger.
The Veldman Brothers stehen für »Blues & Roots Straight From The Heart«
Als Einflüsse werden unter anderen Muddy WatersJimi HendrixElmore James oder Howlin’ Wolf genannt. “Refuel” enthält elf Songs und alle sind Eigenkompositionen.

The Veldman Brothers im Blues Moose Café

The Veldman Brothers im Blues Moose Café

Da gerade die Rede von den musikalischen Einwirkungen war … aus der Cover-Ecke entlieh man sich unter anderem “Crosstown Traffic” von Jimi HendrixJimmy Reeds “Baby What You Want Me To Do” oder “I Got My Mojo Working” von McKinley Morganfield. Der letztgenannten Nummer verpassten The Veldman Brothers ein beeindruckendes Funk-Outfit. So wurde dieses Stück zu einer im Blues-Feuer geschmiedeten, heiß-brodelnden Angelegenheit, bei der Bassmann Fred van der Wendeein Wörtchen mitzureden hatte.
Locker-relaxt aber auch rockig gaben sich die vier Herren beim instrumentalen Opener “Brothers Groove”, in dem sich die Brüder Veldman mit ihren Soli geschmackvoll in Szene setzten. Da war schon nach wenigen Minuten die Neugier bei den Zuschauern geweckt worden.
Gerrit Veldmans Stimme passte zum Blues/Blues Rock wie ein maßgeschneiderter Anzug. Rau im Rock und etwas sanfter in den balladesken Momenten des Konzerts konnte der Frontmann voll überzeugen. Bei manchen Liedern übernahm Bennie die Lead Vocals und er war mit seinem Bruder stimmlich auf Augenhöhe. Nicht ohne Grund wurde Bennie Veldman seinerzeit auch als bester niederländischer Harp- und Keyboard-Spieler ausgezeichnet. Sein Spiel auf den Kanzellen sowie Finger-Tanz auf den schwarzen und weißen Tasten war beeindruckend. Gerrit VeldmansGitarrenläufe waren Feeling pur und die Fans des Bottlenecks wurde ebenfalls reichlich beschenkt. Die Veldmansund ihre Rhythmusabteilung hatten den Blues, dessen Heimat in und rundum der Seele war.
Der rockigen Aufmachung verpasste das Quartett unvermittelt ein herrliches Break hin zum ruhigen Groove, in dem Bass-Zupfer Fred van der Wende den Ton angab. Garniert wurde das Stück mit einem klasse Wah Wah-Pedal-Gitarrensolo. Toll!

Gerrit Veldman

Gerrit Veldman

Neben “Brothers Groove” präsentierte man natürlich noch weitere Lieder aus dem ausgezeichneten Album “Refuel”. So hatte “Stay Close” einen leichten Country-Einschlag. Der Track tummelte sich auch in balladesken Bereichen und Gerrit Veldman gab seinem Arbeitsgerät ein ordentliches Pfund Verzerrung.
Rhythmisch machte The Veldman Brothers’ Blues-Reise auch einen Abstecher nach Chicago und Bennie Veldmans Tastensoli hatten nicht nur in “Crossroad Traffic” eine herrlich klingende edel-psychedelische Patina.
Für den Start des zweiten Teils überzeugte die Band mit einem weiteren Instrumental namens “Check In”. Die im Songtitel ausgedrückte Aufforderung passte natürlich perfekt zur nächsten Live-Runde des Auftritts. Der Shuffle-Rhythmus von Han Neijenhuis und die Hammondklänge obendrauf iniziierte die Fußwippe und man wurde wieder so richtig schön eingegroovt. Der Schlagzeuger steckte voller Energie und konnte zwischendrin auch noch durch fliegende Drumsticks (siehe Bildergalerie) glänzen.
Der randvolle Tank, dessen Inhalt nicht nur aus dem bereits weiter oben erwähnten Funk beziehungsweise Country bestand, verfügte auch über Anteile von Rock’n’Roll, Boogie sowie Southern-Elementen. Die Füllung wurde bei “Treat Her Right” mit einem Laune machenden Schuss Rock’n’Roll in den The Veldman Brothers-Blues-Motor injiziert und bei “Find My Baby” hatte die Düse einen noch größeren Durchmesser.
In den Fahrwassern des Slow Blues war das Quartett beeindruckend emotional und mit dem Blues Rock-Boogie “One Step Closer” verabschiedete sich die Formation von der satt-grünen Blues-Wiese. Aber nur kurz, denn es war noch Zeit, um das Publikum mit einem “Dust My Broom”-Zugaben-Höhepunkt in den Abend zu entlassen. Die vielfach ausgezeichnete Gruppe ist ein ausgezeichneter Vertreter des Zwölftakters und konnten in allen Belangen voll überzeugen. The Veldman Brothers sind ein Garant für beste Blues-Unterhaltung. Wie immer kann man sich Songs des Konzerts auf dem Blues Moose-You Tube-Kanal anschauen.
Am 27. September wird Simon McBride im Blues Moose Café gastieren.

Line-up The Veldman Brothers:

Gerrit Veldman (guitars, slide guitar, lead vocals, backing vocals)
Bennie Veldman (Hammond, harmonica, lead vocals, backing vocals)
Fred van der Wende (bass, backing vocals)
Han Neijenhuis (drums)

 

The Blues Alone 09-06-2017
Straight From The Heart Blues & Roots @ Avond van the Blues – Schiedam


The Veldman Brothers

Met het schaamrood op de kaken beken ik dat het vanavond slechts de tweede keer is dat ik de broers Gerrit (gitaar/vocals) en Bennie (toetsen/blues-harp/vocals) Veldman zie optreden. Waarom zult u zich afvragen; geen idee maar de release van hun nieuwste en zesde album ‘Refuel’ heeft me met neus op de feiten gedrukt dat ik hen ook als band aan het werk wil zien. Eerder waren wij getuige van hun optreden in De Kelder van Amersfoort daar traden zij als akoestisch duo aan als de support van de Ian Siegal Band waar ik zeer prettig verrast werd door de kwaliteit die deze brothers bezitten. The Veldman Brothers, twee ‘bloodbrothers’ en de twee ‘brothers in arms’ Fred van der Wende op de bass en Han Neijenhuis op drumms beklimmen al een decennium de grotere en kleinere podia van Nederland. De band heeft inmiddels dus al zes albums op hun naam weten te schrijven én mochten zij al meerdere Blues Awards in ontvangst nemen. Als band werden zij in 2011 onderscheiden met de Dutch Blues Award voor Beste Bluesband. Het album ‘Livin’ by the Day’ werd door de American Blues Foundation in Memphis (USA) gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums! Vanavond in Schiedam presenteert de band hun nieuwste cd ‘Refuel’. Elf eigen gepende nummers in de voor velen bekende Veldman Brothers trant. Onvervalst en onbedorven. Het album oogst in de media niets dan lovende recensies, met als klap op de vuurpijl dat ‘Refuel’ door de Dutch Blues Foundation genomineerd is voor de award voor beste bluesalbum van 2016. Mijn stem hebben ze i.i.g. binnengehaald. Na een naar mijn idee iets te lange pauze van bijna een half uur komen de heren om kwart voor tien het podium op.
The Veldman BrothersBennie zit op rechts voor en broer Gerrit neemt met zijn versterkers en goed gevuld gitaarrek de andere flank van het podium in beslag. Op drumms zoals gemeld Han Neijenhuis die samen met Fred van der Wende zichtbaar zin in de set hebben. Inmiddels heeft het publiek minder schroom om zich dichterbij het podium op te stellen dat speelt een stuk lekkerder voor de mannen! En hola, ook deze band gaat er meteen vol in, een instrumentaal nummer ‘Brothers Groove’ wellicht, er wordt geen minuut van deze 1 uur durende set verspild aan inspelen en kennismaken.
The Veldman BrothersMijn hart maakt al bij het eerste nummer een sprongetje als ik de tonen van de Hammond van Bennie hoor. Bennie blijkt het niet bij de Hammond te houden want ook de blues-harp maakt al acte de présence in het tweede nummer, ‘I Want You’, van de set. Deze nummers waren van de hand van Gerrit maar ook Bennie schreef er twee voor dit nieuwe album ‘Refuel’ zoals het ‘No Love Song’ een strak ritmische song wat onderstreept wordt door deze geweldige maar toch vrij nieuwe ritmesectie.
The Veldman BrothersNiet helemaal nieuw want Fred van der Wende speelde al in een ver verleden eens bij de band maar drummer Han is wel nieuw in de band en het moet gezegd ook in deze Veldman Brothers band kwijt hij zich opperbest van zijn taak en laat al vroeg in de set de sticks door de lucht vliegen.
The Veldman BrothersGerrit, die ik vocaal lieer aan Tab Benoit en Mike Zito, is lekker bezig met zijn pedal-train en laat de heerlijkste riffs op Fender Strato langs komen. Het is bluesy, rocky maar toch ook bij tijd en wijle lekker funky. Ja, dit zijn met recht ‘brothers in arms’ van de fabuleuze muziek.
The Veldman BrothersDat het niet altijd up-tempo moet zijn blijkt als Gerrit een hele mooie ballad, ‘Carry On’, ten gehore brengt maar ook zijn virtuositeit op de zes snaren wekt ontzag als hij een heel mooi tremelo aan het eind van het nummer heeft verwerkt. De grootste verrassing van de avond is voor mij de stem van Bennie als hij ‘What Is Wrong’ zingt, ik zeg een zwarte soul in een blank velletje…..het Wennekerpand in Schiedam wordt met wat fantasie omgetoverd tot een willekeurige bluesjoint in Chicago. Wat een heerlijk stem heeft die man zeg!
The Veldman Brothers‘Losin It’ vind ik een Rolling Stones waardig nummer, heerlijke onvervalste rock ‘n roll met steeds weer die authentieke, rauwe stem van Gerrit Veldman. Eerder in de set werd Jimmy Reed al gecoverd maar op de cover van het Muddy Waters’ nummer ‘Got My Mojo Working’ wil ik toch wel graag even de lezers attent maken. Het nummer wordt in een écht sprankelende funky uitvoering met behulp van Gerrit’s pedel-train en de vette bass groove van Fred van der Wende gebracht.
The Veldman BrothersJe moet het als band maar aandurven maar ik kan u verzekeren dat veel meer bands het lef zouden moeten tonen zoiets te proberen. Het nummer wordt nergens teniet gedaan, sterker nog ik vind het een verademing dit nummer eens op een heel andere wijze gespeeld te zien worden. Ook het oudere ‘Boogie’ uit 2012 staat op de set-list.
The Veldman BrothersDit Overijsselse/Gelderse kwartet, ritme-sectie Han en Fred samen met frontmannen Gerrit en regelneef Bennie “tearing it up in Schiedam”.  Ja, dit is ook alweer een set waar ik heel blij van geworden ben; klasse! Ik beloof dat ik vaker voor een podium van The Veldman Brothers te vinden zal zijn.

Bron:  http://www.thebluesalone.nl/2017/03/09/straight-heart-blues-roots-avond-van-blues-schiedam/

 

CD Release Hedon Zwolle
Bluesmagazine.nl
Tekst & foto’s: Filip Heidinga

Rond 22.00 uur komen The Veldman Brothers onder zeer luid applaus het podium op. Maar voordat het optreden kan beginnen moet er natuurlijk eerst nog de eerste CD worden uitgereikt. De eerste CD is voor de fotograaf die altijd de hoesfoto’s maakt voor The Veldman Brothers, Bonnie Veldman, vrouw van Gerrit. Zij staat echter te ver naar achteren en kan het podium niet zo snel bereiken. Zij komt dus uiteindelijk niet het refuelfrontpodium op. De band begint daarom maar gewoon met het optreden. Ze spelen deze avond het volledige album en beginnen met de eerste vier nummer: Brothers Groove, Only One, Losin’ It en I Found. De laatste twee nummers worden meteen na elkaar gespeeld. Dan is het tijd voor een ander nummer want, zo zegt Gerrit zelf, op het nieuwe album staan maar elf nummers en dat is te weinig voor een optreden. Ze spelen een eigen versie van een nummer van Muddy Waters, die ze zelf Hoochie Coochie Funky noemen. En ik moet zeggen, ik heb al veel versie’s van dit nummer gehoord maar vind dit echt te mooiste tot nu toe.

Hierna spelen ze weer vooral nummers van het nieuwe album met af en toe een ouder The Veldman Brothers nummer er tussendoor. Het publiek is vanaf het eerste moment is feeststemming en de band geniet duidelijk met volle teugen van het optreden. Eindelijk mogen ze het nieuwe album live spelen en ook nog voor een zeer enthousiast eigen publiek. Gerrit Veldman(zang en gitaar), Bennie Veldman (zang, bluesharp & keyboards), Han Neijenhuis (drums) en Fred van der Wende (bas) sluiten de set af met het laatste nummer van hun nieuwe album, One Step Closer. De band verlaat het podium maar, ook al is het al bijna 24.00 uur, het publiek heeft nog lang niet genoeg gehad en schreeuwt om meer. De feeststemming is bij het publiek en de band intussen compleet en de band komt dan ook graag terug om nog twee nummers te spelen. Dan is het optreden dan echt afgelopen en gaan de vier bandleden de zaal in om zich te mengen tussen de fans. Meteen worden ze allemaal omringd door fans die graag vier handtekeningen willen op hun CD. Het zal dan ook nog lang onrustig blijven in Zwolle. En één ding is zeker: de band zal nog vaak in Hedon optreden maar eerst moet de kleine zaal van Hedon voorzien worden van een nieuw dak, want deze werd afgelopen vrijdag volledig weggeblazen door The Veldman Brothers.

Compleet verslag lees je hier http://www.bluesmagazine.nl/concertverslag-cd-release-the-veldman-brothers-hedon-zwolle-25-november-2016/


Sunday Blues Meppel nov 2015

Recensie Sunday Blues Meppel 29-11-2015

” The Veldman Brothers hervonden zich in cafe De Kansel juist in de tradities van de blues en diens beste vertolkers. De broers Gerrit en Bennie Veldman kozen met een nieuwe drummer en bassist voor de rijke roots van de blues en rock ‘n’ Roll. Het klikte in elk geval met de verse ritmesectie, die gitarist Gerrit en organist Bennie de ruimte geeft op hun instrumenten te excelleren.
Veel vaker pakt Bennie zijn bluesharp er weer bij. Het compacte geluid van de Overijsselse bluesband was om door een ringetje te halen, waarbij zelfs live de gitaar van Gerrit Veldman heen en weer over twee speakers werd gemixt. De fanatieke inzet op het podium en de ongekunstelde presentatie van de band hield het publiek tot de laatste noot in de ban.
The Veldman Brothers leverden zondagmiddag het krachtigste bewijs dat de Nederlandse blues nog springlevend is. ”

Bron: Meppeler courant


Blues Tour Groningen 201516718123971_8ffff846bf_h

‘Allereerst natuurlijk The Veldman Brothers bij café Koster. Wie ook anders?
Deze geoliede bluesmachine, onder leiding van de broers Bennie en Gerrit Veldman van links naar rechts gierend over hun toetsen, staat altijd garant voor stevige en smaakvolle muziek.
Wat een kwaliteit. Niks mis me
Bron:  bluesmagazine.nl
Lees hier het complete verslag 

Binnen Blues wederom dikke voltreffer!
Geschreven door Koert Broersma
The Veldman Brothers (derde foto linksonder) speelden in de grote zaal en maakten veel indruk. Opmerkelijk was dat door verschillende kenners en liefhebbers werd opgemerkt  dat er in de muziek van The Veldman Brothers elementen van C+B doorklonken. Onbewust wellicht, maar toch… Het zou ook geen verbazing wekken als we deze band vaker in Grolloo tegen zullen komen.

Lees hier het complete verslag 
Bron: http://cubymuseumgrolloo.nl


Verslag CD presentatie door Jack van Dorresteijn – www.jacksblues.nl
Veldman Brothers (11)
Foto Jack van Dorrestijen

The Veldman Brothers – Hedon Zwolle 05-09-2014
Na twee jaar sinds het uitkomen van hun vorige cd ‘Bringin’ it to you live’ was het tijd voor een opvolger. De presentatie daarvan gebeurde op 5 september in Hedon te Zwolle. Het uitbrengen en presenteren van een nieuwe cd maakt het altijd een beetje extra spannend als het om een zeer gewaardeerde band gaat. Wat mij betreft was ik zeker erg benieuwd naar het werk dat de schijf zou brengen en zeker naar de live uitvoering hiervan want middels diverse media waren er al wat stukjes te beluisteren.

Ralph de Jong was voor een tweede maal (eerder gebeurde dit in 2011 bij de cd presentatie van de cd Spreading Arround, tevens in Hedon ) uitgenodigd om een voorprogramma te verzorgen.Dat Ralph dat wederom met hart en ziel deed is eigenlijk overbodig te vertellen. Na een korte pauze gingen de Brothers van kiet af aan met vol gas op hun einddoel af. Beginnend met het instrumentale Frenzy dat tevens tot eerste nummer van de cd is verkozen. Uiteraard werd de gehele cd live vertolkt en dat verliep naar mijn mening primadeluxe.

Terugkerend naar huis met de auto werd uiteraard de cd beluisterd en terwijl ik dit schrijf streelt deze inmiddels voor de vierde keer mijn oren. En nu mag ik zeggen dat er wonderschone liedjes op staan. De titelsong Livin’ by the day en What do you know springen er wat mij betreft boven uit. Little Things, Don’t take me for a clown en het cigarbox achtige Struggle volgen op de voet. Uiteraard zijn de andere zes songs ook van dien mate dat ze een dikke pluim verdienen en is de strekking van de cd gevarieerd genoeg om veel mensen te behagen.

Bron: http://www.jacksblues.nl/2014/09/the-veldman-brothers-hedon-zwolle-05-09-2014/

Concertverslag CD presentatie bluesmagazine.nl
Tekst: Ton kok Foto’s: Harrie Huisman

…”Na een korte pauze betraden dan The Veldman Brothers het podium. Wat moet je nog van deze mannen zeggen: Gerrit Veldman (gitaar/zang), Bennie Veldman (toetsen/harmonica/zang), Donald van der Goes (bas) en Marco Overkamp (drums) verkeerden in bloedvorm en op overtuigende wijze werden de elf nummers van de nieuwe cd aan het publiek gepresenteerd. Het repertoire werd aangevuld met een paar covers: “You Gotta Move”, “Boom Boom”, “I Believe I’m In Love With You” en “Let Me Love You Baby”.

Veldman Brothers-08

Na enkele nummers werd de set onderbroken voor de officiële overhandiging van het eerste exemplaar van de cd aan geluidsman Gerald Heethaar, die samen met Hans Kamperman al bijna tien jaar het podium- en zaalgeluid voor de brothers voor zijn rekening neemt. Een dik verdiend stukje waardering van deze klasbak.  ”

Een opvallend momentje was het drumwerk in “Real Deal” met drie stokken door Marco, twee in de rechterhand en een in de linker. Ook bleven de nummers van de cd, zoals de titelsong, waarop Bennie zowel toetsen als harmonica speelt, volledig overeind. Door wat trucjes als het langer ingedrukt houden van de pedalen en het met duct tape aan elkaar plakken van twee harmonica’s kregen ook deze nummers een vlekkeloze uitvoering.

Met het schitterende slotnummer van de schijf “What Do You Know” kwam er na vijf kwartier een einde aan de reguliere set.  Uiteraard kwamen ze niet weg alvorens een lange toegift gegeven te hebben en werd het publiek nog getrakteerd op “Spreadin’ Around” en het meesterwerkje van het debuutalbum, “All Those People”, dat ik ze al heel lang niet meer had horen spelen.

Het zijn roerige tijden in bluesland, diverse gerenommeerde namen geven de pijp aan Maarten en ook de Veldman Brothers ontkomen hier niet aan alle onrust: Donald en Marco slaan binnenkort nieuwe muzikale wegen in. Maar met inmiddels tien jaar op de teller gaat het de Veldman Brothers nog steeds voor de wind. Op naar de twintig jaar Blues & Roots, straight from the heart!

Veldman Brothers-18

Lees hier het complete verslag

19-05-2013

Review Ribs & Blues door cigarbox_Henri voor www.bluesforum.nl 

Veldman Brothers: dat Giant Tiger Hooch af moest zeggen vanmorgen om 07:30 u!!, was beslist geen probleem. MAAR… als organisatie van zo’n enorm festival kan ik me voorstellen dat je dan wel even moet slikken.
Gelukkig had men binnen mum van tijd een zeer blues waardige vervanger gevonden in de vorm van de Veldman Brothers, die naastig opgetrommeld er enorm veel zin aan hadden. Ook het publiek was zeer blij met hun komst, want voor aanvang van hun gig, hadden velen die van de wijziging gehoord hadden zich al verzameld bij het buitenpodium.

De mannen tracteerden ons op een super concert. Gerrit had zelfs een geweldig nieuw eigen nummer; ‘Crying Shame’ met een heerlijke slide partij voor ons in petto en Bennie en Gerrit gingen samen nog even heerlijk los ‘You got to move’. Toen ze de John Lee Hooker klassieker ‘Boom Boom inzetten, zijn de klinkers op het plein voor de bühne minimaal 10 cm verzakt door de meestampende menigte.

Bron: http://www.bluesforum.nl/smf/index.php?topic=15610.0

10-04-2013

Review 10e editie Bluezy Blues Festival Tekst: Jack van Dorresteijn www.jacksblues.nl

Goede wijn behoeft geen krans, The Veldman Brothers, Twelve Bar blues band, King Mo en Julian Sas behoren tot deze goede wijn en lieten om beurten de mensen genieten van hun kunnen. Best grappig om te horen dat zo’n beetje alle blues liefhebbers die ik gesproken heb al deze bands als zeer goed ervaren, maar toch allemaal een eigen favoriet hebben. De smaak is waar het hier om gaat.

Bron: www.jacksblues.nl

09-04-2013

Review 10e editie Bluezy Blues Festival Tekst: Jeannette Bes voor bluesbreeker.nl

Het mooie van dit festival is dat er twee podia zijn en na een uurtje staan aan de andere kant The Veldman Brothers klaar en met alweer een nominatie bij de DBF mogen zij rekenen op een ruimere hoeveelheid toeschouwers.  Met diverse nummers  van Elmore James in naar hun eigen zeggen in een “Veldman-jasje” geven de al vroeg aanwezige een bevestiging dat dit gebeuren weer de place to be is. Deze, voor mij, fantastische band zet een verdomd fraaie set neer waarbij het enthousiasme er vanaf spuit. Moddervette blues doorspekt met hier en daar lekkere slide en harp geven hun nummers nog meer jus. Het publiek in de zaal is gedegen opgewarmd en gaat nu helemaal los.

Bron: www.bluesbreeker.nl

04-01-2013

The Veldman Brothers – Artishock 29-12-2012 door www.jacksblues.nl

De laatste gig van 2012 in Artishock is geschiedenis. Niemand minder dan The Veldman Brothers stonden hier garant voor en zorgden voor een wederom uitverkocht Artishock.  Dat deze jongens geliefd zijn in de blues wereld blijkt uit de vele nieuwe gezichten tussen de bezoekers die van redelijke afstand richting Soest waren gereisd voor dit optreden.

Dat ze dat niet voor niets hadden gedaan bleek maar weer gedurende deze avond. Gerrit Veldman ( zang-gitaar) Bennie Veldman ( Hammond-harmonia-zang) Donald van der Goes ( Bas ) en Marco Overkamp ( drums ) hadden er al snel de vaart in en nagelden de bezoekers al snel voor aan het podium, welke plaats ze dan ook de hele avond niet meer verlieten, al dan niet bewegend op the boogie of geroerd door de heerlijke ballads.

The Veldman Brothers staan garant voor een super vet blues optreden vol met krachtig eigen werk waarbij je regelmatig geconfronteerd wordt met sublieme slow blues die met veel passie gespeeld wordt. Super sterk optreden met diverse muzikale juweeltjes uit hun repertoire waarbij tevens plaats werd gemaakt voor een drietal nieuwe nummers waarvan ik de naam zo niet kan noemen maar die we zeker nog vaker gaan horen.

Zo is deze laatste gig van 2012 ook weer een zeer geslaagde en kijk ik alweer uit wat mij volgend jaar weer te wachten staat. Zeker is dat ik The Veldman Brothers wel weer ergens tegen ga komen.

Voor nu een fijne jaarwisseling  en uiteraard een sterk bluesjaar 2013 gewenst.

Bron: www.jacksblues.nl

12-10-2012

Blues in De Schakel – Zondag 7 oktober 2012 – Tekst: Giel Scholtes voor www.bluesbreeker.nl

Na een korte pauze kwamen The Veldman Brothers. Zij zijn voor mij ook een reden om af te reizen naar CC de Schakel in Reuver.
En inderdaad! ze voldoen volledig aan mijn verwachtingen. Het begint al met het eerste nummer: ‘2 Times 360 F’ met daarin het prachtige orgelwerk van Benny Veldman. Het muzikaal vakmanschap straalt er van af. WoW!! Het publiek gaat er eens goed voor staan. Ademloos kijkt en luistert iedereen naar hun kunnen, inclusief ik zelf. Zeker als ze ook nog mijn, (en met mij vele anderen) favoriete nummer spelen. ‘Leavin’ gevolgd door het altijd weer prachtige ‘Boom Boom Boom’ in hun eigentijdse uitvoering. Geweldig! Als uitsmijter komt: ‘Rainy Day’ langs. Geweldige improvisatie, gecombineerd met hun muzikale kennis en routine sluiten ze hun set af. Voor mij toch een van de betere bands die we op bluesgebied in Nederland hebben.

Bron: www.bluesbreeker.nl

27-09-2012

Dutch Blues Challenge.

Bluesforum.nl – Tekst: Ton kok

Wat de bands betreft lag het allemaal wel wat verder uit elkaar. Twee bands staken er bovenuit. 
Als je Nederland op internationaal niveau wil vertegenwoordigen, zeker in de Verenigde Staten, moet je iets bijzonders te bieden hebben. 
De Veldman Brothers hebben, laat ik de term maar gebruiken, de X factor en zetten een degelijke set neer. Voor de zoveelste keer kippenvel bij het horen van “Leavin”.

19-09-2012

Kwadendamme Festival

Kwadendamme Block

13-06-2012

The Veldman Brothers in The Shack ( tekst en foto’s Wil van Wijnhoven voor bluesbreeker.nl

The Veldman Brothers in The Shack (tekst en foto’s Wil van Wijnhoven voor bluesbreeker.nl

 Ik kreeg een tip om eens naar Oude Meer af te reizen en dan vooral naar The Shack. Een locatie waar nogal veel bluesbands op het podium staan. Het heeft even geduurd voordat ik deze lange trip heb gemaakt. Maar bij The Veldman Brothers lijkt het me de ideale gelegenheid om die trip te maken. En ik moet zeggen dat het, ondanks de lange reis, het een bijzonder fraaie middag is geworden. Helaas heb ik hem door tijdgebrek wat vroeger moeten afsluiten maar ik heb wel een heel groot gedeelte van het optreden kunnen meemaken.

Twee sets spelen de mannen uit het noorden met een mooie afwisseling van oud en nieuw werk en dan ook nog met diverse fraai uitgevoerde covers. Iets later dan ik verwacht had starten The Veldman Brothers met een korte set waarin ze beginnen met het nummer: ‘2 Times 360’ en daarmee direct het puntje op de ‘i’ zetten. Een schitterend nummer dat zeker live tot zijn recht komt. En hun uitvoering van Duke Robillard: ‘Midnight Canon Ball’ is er eentje met een gouden randje. En dat geldt ook voor hun interpretatie van ‘Letter To My Girlfriend’ een nummer van Stevie Ray Vaughan. 

Zoals gezegd de eerste set is kort en na een lekkere pauze kunnen wij bezoekers op het terrasje lekker genieten van het zonnetje en een pintje.

Overigens is The Shack een leuke gelegenheid met een hoog huiskamer-gevoel gehalte. Iets dat toch wel past bij ons bluesliefhebbers denk ik zo

 De tweede set die begint geopend wordt met: ‘Tel Me Baby’, een nummer dat ook terug te vinden is op hun recente live-album “Bringin’ It To You Love”. Waarna een spetterende uitgesponnen uitvoering van Johnny Winters’ ‘Third Degree’ volgt. Een uitvoering waarbij iedereen haast wel uit zijn bol gaat hier. En hun uitvoering van ‘Boom Boom’, iets rustiger dan het vorige doet er niets voor onder. 
Jammer genoeg moet ik na dit nummer The Shack verlaten maar wat ik tot nu toe gehoord en gezien heb is het de moeite waard geweest om de reis naar Oude Meer te maken. Ik kom beslist weer naar The Shack en dan hoop ik toch mijn tijd beter te kunnen inplannen.

Bron: www.bluesbreeker.nl

20-04-2012

Concert verslag Uitreiking Dutch Blues Awards door Arjan Vermeer voor www.thebluesalone.nl

” Een week of wat eerder zagen we ze al spelen in de Noviteit bij Blues aan Zee. 
Ze waren toen al aan het warm draaien voor het drukke seizoen wat weer voor hen ligt. 
En als ze eenmaal op stoom komen, nu berg je dan maar. Met The Veldman Brothers als Beste Blues band van Nederland zal bluesminnend Nederland deze zomer zeker niet teleurgesteld worden. 
Met een Live-CD in aantocht kunnen de festivalgangers van Kwadendamme, Highlands, Zwolle en daar komt nu ook Moulin Blues bij, hun bluesborst nat maken. ‘

11-04-2012

Verslag Blues aan Zee – Tekst : Giel van der Hoeven – Photos: Arjan Vermeer voor thebluesalone.nl

The Veldman Brothers op stoom voor de festivals! 

Gezien & gehoord in De Noviteit in Monster, Westland bij Blues aan Zee, een optreden van The Veldman Brothers op zaterdag 7 april 2012. Met tekst & filmpje door Giel van der Hoeven en foto’s van Arjan Vermeer.

De broertjes Bennie en Gerrit Veldman en consorten lopen alweer een jaartje of acht mee in het Vaderlandse bluescircuit. De sympathieke Gelderse muzikanten zijn bedreven en hebben hun zaakjes goed voor elkaar. Zowel muzikaal als… uhh, laten we het maar PR-technisch noemen. De liveshows klinken en ogen professioneel en hun CD lay-outs en de website www.veldmanbrothers.com zien er gelikt uit. Het gevolg is al jaren lang een lekkere volle agenda en veel waardering van zogenaamde kenners en bluesliefhebbers en winnaars van uiteenlopende blues awards. Ze waren te bewonderen op o.a. Moulin Blues Ospel, Ribs & Blues Raalte, Culemborg Blues, Oerol Terschelling, Texel Blues, Bluezy Bluesfestival Ridderkerk en ook op het Blues Aan Zee Festival van 2008 gaven ze al acte de présence. Afgelopen zaterdag deed The Veldman Brothers opnieuw het Westlandse Monster aan, dit keer voor een exclusief cluboptreden.

Het is niet voor niets dat de (lang niet complete!) opsomming hierboven uitsluitend uit festivals bestaat. Want dáár is het waar wij de gebroeders het vaakst tegen het lijf liepen. En ook de agenda van 2012 zal weer een flink aantal festivallocaties bevatten, waaronder Kwadendamme en Highlands Amersfoort. De brothers shuffle onderscheiden zich voornamelijk door hun instrumentale specialisaties. Broeder Bennie heeft zich helemaal toegelegd op het bespelen van Hammond XK-2 en XB-1 orgels in de beste traditie van Jimmy Smith met snelle melodische improvisaties. En daarnaast speelt hij ook op Sonny Terry-achtige wijze bluesharp en zingt hij af en toe ook een nummer. Gitarist/zanger Gerrit is een echte Strat-man. Hij bespeelt verschillende Fender Stratocasters (o.a. een Roadhouse USA en Strat Japan met Seymour Duncan hotrail). Een complete gitarist, die net zo makkelijk slag-, slide- als sologitaar speelt. Ook neemt Gerrit lovenswaardig de energieke solozang voor zijn rekening. De synergie tussen de bloedbroeders is groot en de verhoogde werking op de bühne wordt alleen nog maar versterkt door de combinatie met bassist Donald van der Goes en drummer Marco Overkamp. Het tweetal houdt de Veluwsche Veldman trein ritmisch op stoom.

The Veldman Brothers’ aanwezigheid is bescheiden maar hun live shows zijn muzikaal extravagant. Tevens met veel ingetogen momenten en improvisatie, dat spettert maar soms suddert. Ze treden met een herkenbaar eigen geluid respectvol in de voetsporen van hun inspiratiebronnen uit de oude blues en van de meer recentere bluesrock voorbeelden, zoals de The Fabulous Thunderbirds, Stevie Ray Vaughan en The Red Devils. Up-tempo- en slowblues, ballads (‘Saw You There’ en ‘Leavin’) en boogie van de CD’s ‘Home’ (2007), ‘Harponized’ (2009) en ‘Spreadin’ Around’ (2011) worden in twee sets – met de XL-encore erbij eigenlijk drie sets! – afgewisseld met traditionele covers van ondermeer Jimi Hendrix (‘Who Knows’, ‘The Wind Cries Mary’), John Lee Hooker (‘Boom Boom’), Willie Dixon (‘Let Me Love You Baby’) en Blind Willie McTell (‘Statesboro Blues’). Maar ook songs van het nieuwe live album ‘Bringin` It To You Live’ dat eind mei van dit jaar gepresenteerd zal worden in Café de Stoof te Nunspeet. De opnamen hiervoor (door J.K. Studio’s) vonden in maart van dit jaar plaats in café/zaal ‘Onder Ons’ te Dalfsen. Het optreden in de Noviteit was een fijne opwarmer voor de aanstaande promo-gigs èn voor de komende festivals in de Lage Landen. Spread it around The Veldman Brothers are bringing it to you live!

04-04-2012

Verslag Blues voor Kika – Tekst Frank van Engelen voor Bluesmagazine.nl

Het kan nog beter, want de ware extase meldt zich als afsluiter van deze marathon. The Veldman Brothers. Deze mannen laten geducht zien wat ze waard zijn, en zorgen voor het absolute hoogtepunt van dit festival. Wat een power brengen deze mannen, en zetten de boel in vuur en vlam.. Ondanks dat de band wel laat speelde helaas dan voor te weinig publiek naar mijn idee, deerde dat de mannen niet want ze gingen er tegenaan, alsof hun leven er vanaf hing.

Een bloemlezing van hun nummers kwam voorbij, met een ronkende Bennie Veldman, die ook steeds meer gaat zingen, samen met Gerrit, een drummer die knalt, ronkt swingt als Ever, Een bassist die swingt, en dan Gerrit die springt, vuurt, vlamt, rockt en knalt als nooit tevoren; wat een power heeft die vent, en dan dat gitaarwerk. Wel wisselde hij regelmatig van gitaar, want hij had er meer bij zich, en er brak een snaar, maar Gerrit gaat gewoon door, alsof her niets gebeurt.

Gedreven als de Hell is deze band, die ons ook nog eens verrast met 2 nieuwe nummers. Een prachtige uitvoering van Up from The Skies van Hendrix maakt veel indruk. En ja als Gerrit dan ook nog eens alles geeft qua emotie in het afsluitende leavin, is de extase compleet. Ja, het is bijna oneerlijk, maar ja ik ben gewoon een enorme fan van deze band, en kan niet wachten to het nieuwe album uit gaat komen, wat een Live album is, wat wil je nog meer?

Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-blues-kika-in-warder-31-maart-2012

17-03-2012

Verslag: Blues 2012 – 3 maart, partycentrum het Dak, Leerdam -Tekst: Patrick Struijker Boudier

Op naar The Veldman Brothers in de St. Louiszaal. Het is niet de laatste band op de programmering, anders had ik ze het toetje van de avond genoemd. Want wat een lekker dessert wordt er geserveerd in de wederom bloedhete zaal. Ik heb de band al een aantal keren gezien en de stomende energie blijft me …positief overdonderen. En aan de overrompelende gezichten in de zaal te zien ben ik daarin niet de enige. Daarnaast gutst het plezier – zoals bij alle bands vanavond – van de muzikanten van het podium af. Blues met een bijzonder ruw rockrandje. De ‘brothers’ zetten een striemende en scheurende set neer die menigeen naar de zuurstof doet grijpen. Of naar het koele bier, want dat vloeit ook rijkelijk vanavond. De band vreet het publiek op en spuugt het vervolgens na dik anderhalf uur weer uitgeput terug de zaal in. Ook een topoptreden!

Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-fotoalbum-blues-leerdam-2012

26-10-2011

Verslag Bluesnight Midlum – bron: http://www.bluesnightmidlum.nl

De Veldman Brothers wisten binnen het half uur hun apparatuur op te bouwen (snel het drumstel en de versterkers omwisselen) zodat de avond niet nodeloos langdurig werd onderbroken en voor het publiek mooi de gelegenheid om een pilsje te halen of buiten een sigaret te paffen of een overheerlijk gehaktbal te scoren bij het eettentje.
 Het lijkt eigenlijk wel een soort traditie…dat er altijd een band is in Midlum met een Hammond orgel. Het is niet een voorwaarde voor de blues maar het klinkt wel bliksems lekker als hij zo goed bespeeld wordt door toetsenist/zanger/mondharp-speler Bennie Veldman.

Aangezien het gaat om de “broertjes” Veldman vinden we op gitaar en zang Gerrit Veldman die een goed gitaar geluid had via zijn legendarische VOX versterker. Was het geluid in het begin van de avond in handen van Vogelaar Audio met Vogelaar himself aan de regelaar, de knoppen werden in de tweede helft gediend door de geluidsman van de band zelf en dat was minstens zo goed.

07-09-2011

The Veldman Brothers, Blues au Château, 20.08.2011, La Chèze (F)

By Tony Joe Gardner
“Blues & Roots straight from the heart…”

Auf diesen Nenner bringt es die Band selbst auf ihrer Homepage. Und nun steht dieses niederländische Quartett hier auf der bretonischen Bühne und wird ihrem eigenen Slogan mehr als gerecht.

Musikalisches Handwerk auf höchstem Level ist Voraussetzung für die Art und Weise, mit der die Band den Zuhörern in der sehr gut gefüllten „Salle de Fêtes“ in La Chèze an diesem heißen Augustabend ihre geradlinige Bluesmeinung zu Gehör bringt.

Schnörkel und Gimmicks? Fehlanzeige! Straight from the heart eben…

Die Namensgeber dieser hochexplosiven Formation aus unserem Nachbarland sind Gerrit und Bennie Veldman. Gerrit spielt die Gitarre, Bennie bedient die Hammond und die Bluesharp (manchmal sogar gleichzeitig), Marco Overkamp ist der Taktgeber an den Drums und Donald van der Goes der Herr der tiefen Töne.
Geboten wird hier und heute vornehmlich ein Querschnitt aus ihrem aktuellen Album „Spreadin’ Around“, das wiederum aus Eigenkompositionen besteht.Im wahrsten Sinne eine Schweiß treibende Arbeit leisten die Vier auf den Bühnenbrettern und man hat den Eindruck, dass durch ihr Tun die Temperatur im Saal gleich noch einmal um 10 Grad Celsius ansteigt.

Die „Roots“ ihrer Musik sehen die Veldman Brothers in Leuten wie Jimi Hendrix, Muddy Waters oder Elmore James. Genau dies dringt immer wieder durch, auch wenn diese Band sehr modern klingt.
Die meisten Anteile am Leadgesang hat Gerrit, aber ab und an übernimmt Bruder Bennie diese Rolle.
Am musikalischen Vermögen der vier Musiker gibt es nichts zu deuteln. Ein eingespieltes Powerpaket.
Mittlerweile hat man aufgrund der Hitze im Saal die Seitentüren zur Straße geöffnet. Allmählich bekommt das Ganze einen Open Air Charakter, da immer mehr Zuhörer sich an die frische Luft begeben.
Denn auch von draußen hat man immer noch einen sehr guten Höreindruck von dem, was die Vier auf der Bühne zaubern.

Der ganze sommerliche und wohltuende Bluesspuk dauert zirka zwei Stunden und damit bis nach Mitternacht.
Nach dem Gig ergibt sich noch die Gelegenheit zu einem Gespräch mit den Musikern. Sie kommen direkt und quasi nonstop von einem Gig in Südfrankreich, wo sie am Vortag gespielt haben. Immerhin knappe 700 Kilometer Strecke. Donald van der Goes hat sich an einigen Fingern ganz herbe Blasen gespielt. „Das macht doch nichts, das ist in paar Tagen wieder weg.“, lacht er.

We all pay our dues to the blues… Und so ist es und wir tun es gern. Übrigens die Veldman Brothers sind in den Niederlanden eine der angesagtesten Bands. Und im Stillen hoffe ich, dass sie sich immer mal wieder über die Grenze zu ihrem Nachbarland trauen, damit auch wir öfter in den Genuss ihrer Musik kommen.
Und dann? Unbedingt nicht verpassen …

Bron: bluesfocus.net/2011/09/06/the-veldman-brothers-blues-au-chateau-20-08-2011-la-cheze-f/

01-09-2011

Concert verslag Culemborg Blues- The Blues Alone?

Tekst: Bert Vethaak.

Na Ribs & Blues vond de organisatie dat ze niet konden achter blijven en daarom kondigde John van Empel dan ook vol trots aan dat The Veldman Brothers het festival zouden openen. Dat de festivalgangers zich hierin beslist konden vinden bleek uit het feit dat de Markt binnen de kortste keren helemaal vol stond. De mannen hadden duidelijk zin in deze opening en gingen vol gas door hun set heen. Halverwege de set kwam het 13 jarige talent Filip Schrijver het kwartet versterken om de Hendrix cover “The Wind Cries Mary” mee te spelen.

Bron: www.thebluesalone.nl

31-08-2011

Verslag Culemborg Blues 2011 – Jack’s Blues

Door Jack Por.

De 18 editie werd om 14.00 uur spetterend geopend door The Veldman Brothers. Ik kan het mis hebben maar het leek mij dat er bij deze opener toch al meer mensen op de been waren als bij de voorgaande afleveringen, ondanks het wisselvallige weer. The Brothers voelden zich als een vis in het water op het hoofdpodium en dat was een terechte toewijzing voor deze inmiddels zeer ervaren entertainers. Mag nog vermeld dat de 13 jarige Culemborger Filip Schrijver een gaaf gastoptreden deed bij The Brothers.

Bron: www.jacksblues.nl

31-08-2011

Verslag Culemborg Blues 2011 – The Bluesman.nl
Tekst Bert Reinders.


The Veldman Brothers kunnen dan ook ongestoord om 14:00 uur het festival openen en het viertal heeft daar dan ook duidelijk zin in. Soms heb je van die optredens dat alles zo’n beetje klopt. Het geluid is perfect, het plein is goed gevuld en ook de muzikant zit lekker in het vel. De broers overkomt dit alles deze middag. Wat een heerlijke gig! Wat een passie, enthousiasme en vakmanschap! Ook het repertoire is opnieuw lekker onvoorspelbaar waarbij het nummer Questions van het laatste album absoluut één van de hoogtepunten is. Een ander hoogtepunt is het meespelen van de 13 jaar jonge Philip Schrijver uit Culemborg. Met z’n mooie blonde krullen en een brede grijns op zijn gezicht neemt hij als een volwaardig Brothers-lid plaats naast Gerrit Veldman om een eerbetoon aan Jimi Hendrix te brengen. Mooi moment!!

Verslag Culemborg Blues 2011 – bluesmagazine.nl

Tekst: Gerrit Harmsen & Stan van der Lugt & André Wittenbroek / Foto’s: Marco van Rooijen.

De eer om het festival te openen is aan The Veldman Brothers die aan mogen treden op het hoofdpodium. De vogelvlucht die deze heren na het album Spreadin’ Around hebben genomen is die van een grote adelaar die jaagt op zijn prooi. Dat ze die inmiddels te pakken hebben mag wel duidelijk zijn. Werkelijk overal laten de heren zien dat ze tot de absolute bluestop van ons land behoren. Kroeg of hoofdpodium, het maakt niet uit, volle bak spelen en met elkaar en publiek plezier maken en samen elke keer weer genieten van de muziek. Dat ze ook op dit podium de jonge Filip Schrijver weer het gevoel geven even Jimi Hendrix te mogen zijn zegt dat het niet alleen een stel geweldige muzikanten zijn, maar daarnaast ook en stel geweldige mensen. Net als in Raalte een waardig opener van het festival.

Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-culemborg-blues-2011

16-06-2011

Verslag Ribs & Blues 2011 – bluesmagazine.nl – Tekst: Gerrit Harmsen, Imco Ceelen, Joris Pietersen Tekst: Gerrit Harmsen, Imco Ceelen, Joris Pietersen 



Natuurlijk nestelen ook wij ons vooraan bij de opener van het festival waarbij The Veldman Brothers na de Pinkster Party van zaterdag de echte aftrap van het weekend mogen doen.
 In Zoetermeer lieten de heren Veldman en Overkamp en van der Goes al horen dat er niet zómaar rekening gehouden wordt met deze band. Het lijkt er op dat The Veldman Brothers iedereen al vroeg uit bed hebben getrommeld want de tent is goed gevuld voor een opener.
 
Ruim 2x zoveel mensen dan in 2010 stonden voor het Mainstage. Indien dit een voorproefje is van de Dutch Blues Award en de opkomst van het publiek mee zou tellen dan lijkt de strijd om de beste bluesband van Nederland al beslist.

Bron: www.bluesmagazine.nl/verslag-fotos-ribs-blues-2011

16-06-2011

Verslag Ribs & Blues 2011 – bluesforum.nl door Ton Kok

Zondagmiddag werd daar de aftrap voor het festival gegeven door, de door de lezers van thebluesman.nl/bluesforum.nl gekozen openingsact, de Veldman Brothers en dat deden ze met verve. Veel materiaal van de nieuwe cd, aangevuld met wat oude favorieten en een enkele cover. De geluidtechniek was in handen van hun vaste mensen Gerald en Hans en ze zetten een helder geluid neer op perfect volume. Het eindigde een beetje onderverwacht met een ingekorte versie van het schitterende ‘Leavin’’, omdat de speeltijd om was. Gerrit en Bennie Veldman, Donald van der Goes en Marco Overkamp gaven een fraai visitekaartje af.

07-06-2011

Concertverslag Zoetermeer Blues Festival 4 juni 2011 – Tekst: Jeroen Bakker & Gerrit Harmsen voor bluesmagazine.nl

Hierna is het tijd voor The Veldman Brothers die zo onderhand ook een vaste waarde op de festivals lijken te zijn. Je kan het de organisatie niet kwalijk nemen, de heren hebben voor zover bekend nog nooit verzaakt en maken er vanzelfsprekend ook nu weer een feest van voor de liefhebbers van stevige bluesrock en swingende boogie. “Are You Ready To Boogie?” klinkt het luidt op het Schoolplein.

Het inmiddels bekende ‘One More Chance’ zal uiteraard niet ontbreken. ‘Everyday I Play The Blues’ zoals die ook op het laatste album ‘Spreadin’ Around’ te horen valt, is het gezelschap rond de broers Gerrit en Bennie op het lijf geschreven. Het is dan ook een daytime-job gezien het feit dat de heren snel de spullen moeten pakken om ’s avonds laat op het Duitse Zyfflich Festival ruim 800 bluesfans de avond van hun leven te bezorgen. Het buitenland lonkt, in augustus zullen de Fransen kennismaken met deze hardwerkende muzikanten. ‘

Bron: www.bluesmagazine.nl

07-06-2011

Blues In Zyfflich – 4 juni 2011, Tekst & Foto’s: Patrick Struijker Boudier voor bluesmagazine.nl

“En dan is een lastig moment aangebroken. Vrijwel gelijktijdig spelen Robbert Fossen & Bobby’s Teardrops (NL) en The Veldman Brothers (NL): twee topbands die het festival afsluiten. Kies ik voor de relaxte en subtiele blues van Robbert Fossen & Bobby’s Teardrops of dompel ik me onder in de ongelooflijke bluesrockende set van The Veldman Brothers? Moeilijk, moeilijk.

 Uiteindelijk een compromis met mezelf: Heen en weer lopen tussen beide bands. Het zorgt wel voor wat schizofreens: heb ik me net laten meesleuren met de zomerse en lome blues van Robbert Fossen, word ik weer keihard wakker geschud door de snoeiharde blues van The Veldman Brothers. En zo gaat het eigenlijk anderhalf uur constant: zacht, hard, relaxen, knallen. Voorkeur voor één van de bands? Heb ik niet. Ik heb genoten van de stomende en beukende set van The Veldman Brothers met een hoofdrol voor de gehele band. Maar ook van de ontspannen muziek van Robbert Fossen & Bobby’s Teardrops. Bij beide bands wordt het publiek het podium opgezogen en op het einde weer uitgeput de zaal terug ingeworpen. Heerlijke uitsmijters op dit festival!

Bron: www.bluesmagazine.nl

17-01-2011

CD presentatie “Spreadin’ Around” Hedon, Zwolle door Marcel Schuurman voor www.bluesforum.nl

The Veldman Brothers – CD presentatie “Spreadin’ Around” Hedon, Zwolle door Marcel Schuurman voor www.bluesforum.nl

Bijna 42 en geboren in Amsterdam (020 zeggen hoeft van mij niet hoor) kom ik vanavond voor het eerst van mijn leven in Zwolle aan. Waarom deze “verre reis”? the Veldman Brothers houden deze avond de “baby shower” van hun meest recente wapen om de blues te verspreiden in Nederland: de cd: Spreadin’ Around.
Ik ben wel een liefhebber van de energie van de heren en de manier waarop ze ook op cd overkomen alsof je zelf in het jeugdhonk of poppodium staat te luisteren, maar dan zonder de vieze cola en bier in plastic bekers. Een echte doorgewinterde fan ben ik echter niet.
Ik zag de heren voor het eerst aan het werk op het Jazzfestival van Breda in 2007 toen ik net klaar was met mijn eigen band. Toen vond ik de band ook al staan als een huis waarin voor mij toen met name het op Stevie Ray Vaughan/Hendrix/B.B. King leest geschoeide gitaarwerk van Gerrit Veldman opviel.

Terug naar Zwolle: we komen rond 20:00 uur aan bij de Hedon. De zaal blijkt pas over een half uur open te gaan en de koude wordt dit bluesliefhebbende muzikale echtpaar bijna teveel. Hedon blijkt een redelijk modern poppodium met de programmering die je bij soortgelijke zalen ziet. De zaal lijkt nog niet zo heel vol en dat verbaast me. Gelukkig stroomt de zaal snel vol en prompt om 21:00 verschijnt Bert Reinders “the Bluesman” op het podium om de opener Bas de Haan aan te kondigen. Bas de Haan lijkt enigszins nerveus te moeten openen zo ver van Amsterdam vandaan en voor al deze mensen die toch uiteindelijk op een ding wachten. Hij vermeld meteen dat hij niet voor Ajax is en start met een origineel setje solo country blues waarin ook ruimte is voor Nederlandstalig repertoire (met een soort Jiskefet achtig amsterdams accent) en opvallende covers van Dylan (Don’t Think Twice) en The Stones (Sympathy For the Devil). Desalniettemin onderhoudend maar zoals zoveel solo artiesten kan het niet lang mijn aandacht vasthouden.

We liggen strak op schema (kom daar maar eens om tegenwoordig) want om klokslag 22:00 kondig Bert Reinders the Veldman Brothers aan. Die hebben voordat ze be